"לצאת מהארון בתוך עולם הספורט הגברי הוא דבר כמעט בלתי אפשרי, אורי הוא השחקן הראשון שעושה זאת בעודו עדיין משחק", אמר מוסינזון. "הוא עדיין פנים מוכרות, כל הכבוד לו, אני מחזק את ידיו. על עצמו סיפר הכדורסלן לשעבר: "אני יצאתי מהארון לאחר שכבר לא הייתי שחקן פעיל, היה לי ברור שאין לי דרך לצאת מהארון כל עוד אני משחק. קוקיה עשה צעד אמיץ מאוד".
המורכבות של יציאה מהארון: "עולם הספורט המקצועי זה המקום האחרון בו אפשר לראות גזענות, אם זה צעקות כמו 'יא הומו', או קריאות על השואה ועוד. היציע הוא מקום נגוע שיש לטפל בו, אפילו צה"ל שנחשב פחות ליברלי יאפשר לך להגיע עם בן זוגך לבסיס יד ביד, בעולם הספורט אין כזה דבר. אני מכיר את אורי אישית, גדלנו ושיחקנו יחד בהפועל תל אביב וגם שיחקתי מולו כל השנים".
קוקיה עם מתן חרוש מאמן הפועל רמת גן/גבעתיים. "אני מקווה שהקהל יקבל אותו באהדה" (לימור מלינוף)
מוסינזון הוסיף: "יש הומופוביה בכל מקום, אם לא נדבר על זה, זה לא יעבור. בעולם הריקוד יציאה מהארון היא תנאי כמעט הכרחי למקצוע ובעולם הספורט זה פסול, זה מגיע מכל הכיוונים ומשיכה אינה תנאי העסקה לכל דבר, גם בספורט".
כשנשאל אם ספורטאים גאים נגשו אליו לאחר שיצא מהארון בבקשה לטיפים השיב: "לא. אנשים בספורט בחרדה, אנשים לא רוצים להעלות את זה, מפחדים על החוזה שלהם לעונה הבאה, חוששים מפגיעה כלכלית. אם יהיו עוד אנשים כמו קוקיה אני מניח שהתופעה תפחת. אני מקווה שהקהל יקבל את אורי באהדה רבה על אף יציאתו מהארון ועל אף שהמגרשים הם מקומות רווי דעות קדומות וגזענות. אני אופטימי".
בשעות הערב צייץ קוקיה עצמו בתגובה להדים שעורר ביממה האחרונה: "לא קל להכניס את כל המחשבות והרגשות לציוץ אחד קצר, אז רק אגיד תודה לכולם, על הפרגון, על המילים החמות ועל התמיכה המרגשת".
לא קל להכניס את כל המחשבות והרגשות לציוץ אחד קצר, אז רק אגיד תודה לכולם, על הפרגון, על המילים החמות ועל התמיכה המרגשת.
— Uri Kokia (@U_Kokia) November 29, 2017
מה דעתך על הכתבה?