Sport1 Banner

"עיוורים היו אומרים למאיר: בזכותך אנחנו רואים את המשחק"

מאיר איינשטיין. מקצוען שאין שני לו
מאיר איינשטיין. מקצוען שאין שני לו | צילום: ראובן קסטרו

במלאות שנה למותו של גדול שדרי ישראל, הפיק הטוטו סרטון "ספוקן וורד" לזכרו - "חמישה דברים למדתי ממאיר". בר-און, נבו, גינצבורג, קופמן ושרון פרי עושים כבוד לאיינשטיין

(גודל טקסט)

מודי בר-און, מירי נבו, בוני גינצבורג, רון קופמן ושרון פרי, מאושיות הספורט הידועות והמובילות בישראל, הגיעו יחד לאצטדיון המושבה בפתח תקווה לפרוייקט מיוחד בהפקת הטוטו לזכרו של השדר האגדי מאיר איינשטיין – סרטון "ספוקן וורד"– "חמישה דברים שלמדתי ממאיר" .

מנכ"ל הטוטו איציק לארי: "מאיר ז"ל היה מאבות הספורט הישראלי. פס הקול שליווה את אירועי הספורט של כולנו במשך יותר מארבעה עשורים. התרגשנו איתו, שמחנו איתו, צחקנו איתו והתעצבנו איתו ואהבנו, אהבנו את הספורט, יחד אתו. בציון שנה למותו, כבוד הוא לנו להפיק סרטון יחד עם חבריו והקולגות שלו למקצוע, לתת לו את הכבוד שכל כך מגיע לו. אוהבים אותך מאיר".

"ספוקן וורד"(Spoken Word ) – הופעה המבוססת על שירה מדוברת בסגנון של מספרי סיפורים, היא תופעה שהולכת וצוברת תאוצה אדירה בארץ ובעולם. בימים האחרונים צולם סרטון שכזה עם מיטב שדרני הספורט בישראל – מודי בר-און, מירי נבו, בוני גינזבורג, רון קופמן ושרון פרי, לזכרו של שדר הספורט מאיר איינשטיין ז"ל, שהלך לעולמו במרץ שנה שעברה.

הפרויקט זכה לברכתה של אלמנתו של איינשטיין, אוליבייה איינשטיין, שצפתה בחברים חורזים חרוזים לזכרו, מספרים מה כל אחד מהם למד ממאיר וגם מתבלים בעקיצות נחמדות, מצחיקות ומרגשות שעושות לאיש הרבה כבוד.


איינשטיין. "לא פחד לדווח כמו עיתונאי, אבל להתרגש כמו אוהד" (עדי אבישי)

אז מה אושיות הספורט למדו ממאיר?
שרון פרי: "שספורט זה אהבה. זה לשאוג ביציע ולחכות שיגיע הגול הגדול הבא".

רון קופמן: "לעקוב אחרי האתלטים הגדולים של התקופה, ואם הקבוצה שלך מנצחת זה לשמוח במשך שבוע. לאוהדי הפועל הרצליה, אגב, זה לא קורה באופן קבוע".

בוני גינצבורג: "שדר טוב צריך לדעת הכל. מגדול האצנים ועד אחרון השחיינים, לפעמים צופים עיוורים היו מתקשרים אחרי משחקים למאיר ואומרים: "בשידורים שלך אנחנו מרגישים כאילו אנחנו מסוגלים לראות את המשחק".


מודי בר-און: "
כל דבר שתאמר בתא השדר עלול להפוך לקלאסיקה. זו יכולה להיות סתם שאלה – ("מה עשה הילד?"), או צעקה ("אוי דוידוביץ'! אוי דוידוביץ'!!!"), ואולי זה אפילו מכתב אהבה ("בולטי! אני אוהב אותך! כיף לשדר אותך!"). ועם כל הצער, מה שבאמת יזכרו לך כנראה יהיה ה-"שעעעעעעעעעער!" "שעעעעעעעעעעער!".


איינשטיין ז"ל. יזכרו לו את "שעררררר" (עדי אבישי)

מירי נבו: "תרגיש את המגרש .תגיב, תתלהט. מאיר אף פעם לא היה פוחד לדווח כמו עיתונאי אבל להתרגש כמו אוהד, גם אם זה גרם לו לאבד את השליטה… או את הקול".

לארי: "מאיר ז"ל היה מאבות הספורט הישראלי. פס הקול שליווה את אירועי הספורט של כולנו במשך יותר מארבעה עשורים. התרגשנו איתו, שמחנו איתו, צחקנו איתו והתעצבנו איתו ואהבנו, אהבנו את הספורט, יחד איתו. בציון שנה למותו, כבוד הוא לנו להפיק סרטון יחד עם חבריו והקולגות שלו למקצוע, לתת לו את הכבוד שכל כך מגיע לו. אוהבים אותך מאיר".

 

עוד באותו נושא: מאיר איינשטיין, רדיו 103 FM

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי