הקריטריונים למשחקים האולימפיים נקבעו בתום עבודה קפדנית של דיונים וסיעורי מוחות שנמשכו כמעט שנתיים אותם ביצעה היחידה לספורט הישגי, יחד עם איגודי הספורט. בתהליך זה התבצע ניתוח של המשחקים האולימפיים הקודמים ממנו התברר כ-%98 מזוכי המדליות בריו 2016 היו מדורגים לפני תחילת
המשחקים האולימפיים במקומות 16-1 .
הקריטריונים עברו תהליך ארוך עד שאושרו. היחידה לספורט הישגי הציגה המלצותיה למנהלת הספורט ההישגי, לוועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל, להנהלת הוועד האולימפי בישראל ולבסוף הם הוצגו בפני האסיפה הכללית שהתקיימה בחודש שעבר ואושרו על ידה. הדרישות המקצועיות ותנאי הסף לקראת טוקיו 2020 הוקשחו.
המטרה היא שבמשלחת ישראל יכללו כמה שיותר ספורטאים עם בשלות מקצועית ובעלי יכולת לממש את הפוטנציאל שלהם ברגעי האמת. השאיפה המקצועית של הוועד האולימפי בישראל לחזור מטוקיו עם שתי מדליות אולימפיות, בתקווה לזכות במדליה אולימפית בענף חדש שכן עד כה זכו הספורטאים הישראליים במדליות אולימפיות בענפי הג'ודו, הגלישה והקאיקים. מטרה נוספת היא להכפיל את מספר הגמרים של ספורטאי ישראל מריו 2016 ולהגיע לעשרה גמרים.
הוועד האולימפי בישראל רואה חשיבות רבה בשילוב ספורטאים בענפים חדשים כפי שהיה בריו 2016 כשלראשונה השתתפו ספורטאים באופני הרים, בגולף ובטריאתלון. הראייה היא לטווח רחוק שכן הספורט ההישגי בישראל נמצא בתהליך של חילופי דורות ואנו מקווים שספורטאים צעירים וצעירות יבצעו קפיצת מדרגה בדרך למשחקים האולימפיים שיהיו בפריז 2024 .עבורם, הסף הישראלי יהיה גמיש יותר מזה של הספורטאים הבוגרים. יצוין שספורטאים שקבעו את הקריטריון במהלך 2019 ידרשו לעמוד במבחן הוכחת יכולת גם במהלך 2020.
אלה תנאי הסף למשלחת ישראל למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020:
על מנת להעפיל למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 יהיה על ספורטאי/ת להשיג את הקריטריון הבין לאומי, כפי שהוגדר על ידי ההתאחדות
הבין לאומית הרלוונטית. בנוסף, יהיה על הספורטאי/ת לעמוד בתנאי הסף הישראלי.
מה דעתך על הכתבה?