Sport1 Banner

היתרונות עולים על החסרונות: מה מביא איתו ורדסקה לבית"ר ירושלים?

דיוגו ורדסקה
דיוגו ורדסקה | טוויטר

למרות שנחשב להבטחה גדולה ושימש כקפטן בקבוצת המילואים של פורטו לצד הופעות בנבחרת הצעירה, חילופי מאמנים בסראגוסה גרמו להשארתו של הבלם מחוץ לתכניות. כעת הוא מגיע לבית"ר, עם פוטנציאל שעוד לא מומש לגמרי

(גודל טקסט)
"לא הסכמנו להתפשר על איכות, ולכן חיכינו עד שמצאנו את האיש הנכון", הצהיר אתמול (רביעי) יוסי בניון, המנהל המקצועי של בית"ר ירושלים, בעת פרסום החתמתו של דיוגו ורדסקה. עם זאת, צריך להעמיד את הדברים על דיוקם. לא היה צורך להמתין זמן כה רב על מנת לזכות בשירותיו של הפורטוגלי בן ה-22.


ורדסקה קיבל כבר בתחילת הקיץ הודעה על כך שאינו נמצא בתוכניות של ריאל סראגוסה, לא שותף באימונים ובמשחקי ההכנה, והמועדון המתין בקוצר רוח להזדמנות להיפטר ממנו. 300 אלף היורו ששילמה בית"ר נתפסים בעיני התקשורת המקומית בספרד כהישג לא מבוטל עבור סראגוסה, שנמצאת במשבר כלכלי עמוק ונואשת למזומן. אפשר היה, אם כך, לסגור את העסקה לפני חודש, או אף קודם לכן. העובדה כי ורדסקה מגיע לירושלים רק עכשיו מצביעה על כך שהוא לא היה האופציה הראשונה של בניון וצוותו – או אולי לא היה ברשימת המועמדים כלל והוצע ברגע האחרון. רכישתו בוודאי אינה מסמלת סיום מוצלח של תהליך חיפוש יסודי.


עם זאת, אבחנות נוספות של בניון בהחלט נכונות. "מדובר בבלם צעיר ומבטיח, בעל פוטנציאל גדול מאוד", קבע קשר העבר, ורבים בפורטוגל יסכימו איתו. למעשה, כאשר צמח ורדסקה באקדמיה של פורטו אליה הצטרף לראשונה בגיל תשע, הוא נחשב לאחד החניכים המצטיינים בדורו. לא לחינם יש לו עשרות הופעות בנבחרות הצעירות של פורטוגל. לא לחינם הוא ענד את סרט הקפטן בקבוצת המילואים של פורטו, אשר רשמה ב-2016 הישג חסר תקדים וסיימה את העונה בפסגת הליגה השנייה – גם אם העליה לא היתה, באופן טבעי, רלוונטית מבחינתה. באותה תקופה חזו לו הפרשנים עתיד מזהיר, וריקרדו שאו קבע: "יש לדיוגו כל הכלים כדי להשתייך לסגל הבכיר של פורטו".


ורדסקה. טען שהמועדונים הגדולים לא מקדמים בוגרי אקדמיה (Alex Livesey/Getty Images)
ורדסקה. טען שהמועדונים הגדולים לא מקדמים בוגרי אקדמיה (Alex Livesey/Getty Images)


לפרק זמן קצרצר זה אפילו התגשם, ובפברואר 2016 אילצה מכת פציעות את המועדון לצרף צעירים מקבוצת המילואים לנסיעה לדורטמונד במסגרת הליגה האירופית. ורדסקה אמנם לא שותף, אך ישב על הספסל והרגיש את האווירה המחשמלת באחד האיצטדיונים המופלאים בעולם. זו היתה חוויה מכוננת, והיא דחפה אותו לחפש אתגרים חדשים כאשר הבין כי דרכו לקבוצה הראשונה של פורטו תהיה קשה הרבה יותר מהצפוי, ואולי אף בלתי אפשרית.


"המועדונים הגדולים מתבססים בעיקר על שחקני רכש ולא מקדמים מספיק בוגרים מהאקדמיה", סיפר ורדסקה בדיעבד במידה לא מבוטלת של צדק, "הם חושבים שצעירים צריכים להתחשל בתקופות השאלה בקבוצות הקטנות. רציתי משהו אחר. במילואים של פורטו שיחקתי מול קהל של 200 איש. בסראגוסה יש 25 אלף אוהדים בכל משחק. זה הבדל עצום".


בעצם, זה היה אחד השיקולים המרכזיים בבחירתו לעבור דווקא לליגה הספרדית השנייה. זה לא היה מובן מאליו עבור שחקן שהתרגל לראות את עצמו ככוכב פוטנציאלי, אבל ורדסקה רצה להוכיח את עצמו בהדרגה. סראגוסה קסמה לו כמועדון פאר לשעבר, אשר השתוקק לחזור לליגה הבכירה, ודיוגו סבר כי יוכל לבלוט ולקבל ניסיון על בסיס שבועי. המאמן נאצ'ו גונסאלס ניהל איתו שיחות אישיות והסביר את מהות הפרויקט, ובקיץ 2017 נטש ורדסקה את מולדתו. הוא לא הצטער לרגע.


בניון. האם הוא מצא את החתיכה החסרה בפאזל? (דני מרון)
בניון. האם הוא מצא את החתיכה החסרה בפאזל? (דני מרון)


העונה הראשונה בסראוגסה היתה חיובית מכל הבחינות. היחסים עם המאמן היו מעולים, הקבוצה הציגה סגנון מבוקר יחסית אשר הקל מאוד על הבלמים והצליחה מעבר לציפיות על המגרש. היא סיימה במקום השלישי, העפילה לפלייאוף העליה, והחלום הקסום של ורדסקה היה קרוב מאוד להתגשם. לרוע מזלו, סראגוסה נכנעה בחצי הגמר לנומאנסיה, ומאז הכל התפרק מבחינת הפורטוגלי. גונסאלס עזב בקיץ שעבר, מחליפו אימנול אידיאקס ראה בו בכלל קשר אחורי, היציבות נעלמה והכישרון הצעיר התקשה לתפקד בתנאים אלה.


למעשה, כל הקבוצה סבלה מחוסר יציבות. אידיאקס פוטר כבר באוקטובר, גם לוקאס אלקראס שרד רק חודשיים, ואז חזר למועדון ויקטור פרננדס האגדי אשר הצעיד את סראגוסה לזכייה היסטורית בגביע המחזיקות ב-1995. זו הקדנציה השלישית של המאסטרו הוותיק במועדונו האהוב, ופרננדס – יליד העיר ואליל מקומי – זוכה לגיבוי רחב מהקהל. הוא דוגל בכדורגל הרפתקני הרבה יותר, והמעבר לשיטה החדשה לא היטיב עם ורדסקה. הפורטוגלי לא הוכיח את עצמו בעיני הבוס החדש, ואחרי שהקבצה סיימה את העונה במקום ה-15 המתסכל והחלה תהליך של בנייה מחדש הקיץ, החליט פרננדס לנפות את ורדסקה. הוא לא היה רלוונטי מבחינתו.


"הסיפור של ורדסקה מורכב, כי בהחלט יש לו תכונות חזקות", מסביר העיתונאי המקומי פרננדו ארנדה, "הפורטוגלי חזק פיזית, נוקשה, דומיננטי, ויש לו משחק ראש טוב. עם זאת, הוא לא מספיק ממושמע טקטית, משאיר אחרי שטחים פנויים נרחבים מדי, ונוטה לבצע תיקולים חריפים ופראיים. יש לו שליטה לא רעה בכדור, והוא אוהב לצאת קדימה ולחפש מסירות חיוביות, אך זו גם אחת החולשות שלו, כי הבטחון העצמי שלו מפורז. הוא לא בוחר בפתרונות הפשוטים, מסבך את המשחק, נוטה לאבד את הכדורים ולמסור אותם ליריב. פרננדס סבר שהחסרונות עולים על היתרונות, ולכן לא היה מעוניין בו".




"זה לא אומר שצריך לפסול את ורדסקה. הוא עשוי להתפתח לבלם ברמה טובה בעוד מספר שנים אם יעבוד עם מאמן שיתאים לו ויסמוך עליו. הוא צריך לקבל הדרכה, לצבור נסיון, להיות רגוע יותר וללמוד לבחור מקום טוב יותר. נכון לעכשיו, יש לו סגנון קצת משוגע על הדשא", טוען ארנדה. מודלים לחיקוי לא חסרים – ורדסקה מעריץ את טיאגו סילבה, ואוהב לצפות גם בביצועיהם של סרחיו ראמוס וג'רארד פיקה. הוא משקיע באימונים ומשדר רצינות, אבל הקריירה שלו הלכה בכיוון הלא נכון.


בגיל 22, יש לא מעט זמן לתקן ולחזור למסלול שיוביל להצלחה, כי המטרה היתה ונותרה להיכלל בסופו של דבר בסגל נבחרת פורטוגל. בית"ר מקבלת שחקן מחוייב, ללא בעיות משמעת ובעל כושר מנהיגות. הן במילואים של פורטו והן בסראגוסה, היה ורדסקה אחד השחקנים הכריזמטיים ביותר, ונחשב לאהוד מאוד בחדר ההלבשה. הוא לא מתנשא, ידידותי ויצר בקלות קשרים חברתיים. מבחינה זו, התאקלמותו עשויה להיות מהירה.


בשורה התחתונה, ורדסקה אולי לא היה הבחירה הראשונה של בית"ר, אך במחיר הצנוע קיבלו הצהובים-שחורים חיזוק מעניין. אסור לפתח ציפיות גבוהות לנוכח מגבלותיו הנוכחיות של הפורטוגלי, אך הפוטנציאל לשיפור גדול. לרשותו של רוני לוי יעמוד בלם עם נוכחות פיזית מרשימה על המגרש אשר ינסה לנצל את איצטדיון טדי כקרש קפיצה לאתגרים גדולים הרבה יותר. ההצלחה ממש לא מובטחת, ואפשר להתכונן לשלל הכרטיסים הצהובים והאדומים שיונפו לעברו של הבלם הפרוע, אולם – בניגוד לסראגוסה – בית"ר רשאית להאמין כי היתרונות עולים על החסרונות.
עוד באותו נושא: דיוגו ורדסקה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי